JUST FOR EXPLORERS: Everest Challenge
CAMP 2. Anem avançant...
Després d'una marxa lenta a través de la Vall del Silenci, arribarem a un tram rocós, als peus de la gelada paret del Lhotse. Aquí és on situarem el camp 2 i és on gaudirem per última vegada de menjar decent i elaborat. Aviat sobreviurem exclusivament de liofilitzats.
És important no acampar gaire a prop de la paret de l'Everest pel perill d'allaus. Encara que estiguem temptats de passar temps sense moure'ns gaire del campament, convé obligar-nos a fer caminades fins la paret del Lhotse perquè això accelerarà la nostra aclimatació i ens evitarà problemes amb l'altitud. Al caminar, respirarem més profundament i més de pressa i així saturarem el cos amb més quantitat d'oxigen. Recordem que la quantitat d'oxigen aquí és del 43% i ja comença a ser una dada important.
En el següent vídeo un alpinista us explica com ha pujat del Camp Base al Camp 2 i ha tornat per anar completant la fase d'aclimatació.
Amb l'altitud a la que ens trobem al camp 2 i amb aquesta quantitat d'oxigen a l'atmosfera suposa que qualsevol pas que fem requereixi un esforç molt més gran que si estiguéssim a nivell del mar. Per tant, equips, a partir d'ara us haureu d'esforçar d'acord amb les condicions amb les que us aneu trobant als diferents camps.
A la tasca final d'aquest camp us demanarem que feu una entrevista. Com a bons alpinistes que sou en aquest moment, sabeu que necessiteu aclimatar-vos per qualsevol situació. Doncs bé, en aquesta tasca caldrà que us prepareu per ser capaços de fer una bona entrevista i no defallir en l'intent.
-
La primera part d'aquesta tasca demana que observeu l'estructura d'una entrevista escrita. Cliqueu aquí per veure-la. Preneu-ne bona nota perquè després haureu d'adaptar aquesta estructura per l'entrevista oral que fareu més endavant. Podeu fer anotacions al vostre diari d'expedició.
-
L'Araceli Segarra, part de l'equip Imax i primera catalana a pujar
l'Everest, va fer cim just després del Desastre de 1996. Va participar
activament en el rescat dels alpinistes ferits. Si cliqueu sobre la seva
imatge podeu llegir una entrevista que li van fer per la revista
"Desnivel" en relació als fets que narren la pel·lícula que heu vist
fa poc. La tasca a realitzar la trobareu en el document enllaçat.
Un cop més aclimatats, doncs, és hora d'actuar! Us proposem que feu una entrevista oral a un client supervivent del Desastre del 96, un xerpa i a un guia supervivent. Adopteu el format d'entrevista que creieu més adient pel que volgueu comunicar.
Caldrà escriure un guió previ que caldrà incloure al vostre diari d'expedició. L'entrevista es basarà en aquest guió serà gravada en format vídeo.
Pel que fa al contingut de l'entrevista, us demanem que parleu dels fets relacionats amb el Desastre del 96, dels sentiments dels entrevistats, de la coordinació entre ells i de responsabilitats derivades d'aquests fets. També valorarem molt positivament que demostreu coneixement de la ruta que us hem anat descrivint camp a camp.
Evidentment caldrà que us organitzeu molt bé les responsabilitats pròpies que suposa aquesta tasca. Cada membre de l'equip pot adoptar un o més d'aquests rols:
-
entrevistat (respondrà les preguntes de l'entrevistador en base al guió escrit).
-
guionista - entrevistador
-
càmara - editor de vídeo ( si opteu per gravar-vos)
Caldrà memoritzar-se el guió durant la gravació o representació. Només l'entrevistador podrà portar alguna de les preguntes anotades. La duració del vídeo no podrà excedir els 10 minuts. Es valorarà la caracterització dels personatges.